Appel-perentaart met walnoten

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen(sap)
  • 2 handperen
  • 2 appels
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1,5 dl honing
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • kaneelpoeder

Bereiden

* vet de taartvorm in. * schil de appels en perenen verdeel deze in vieren * besprenkel het fruit met citroensap * hak de walnoten grof * klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel * klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd * spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door * meng de helft van de walnoten door het beslag schep het beslag in de vorm * leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag * strooi de rest van de noten erover * verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten *bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin

Materialen

taartvorm (24-26cm) mixer

Bronvermelding