Menu
Appel-perentaart met walnoten
Ingrediënten
- 1 citroen(sap)
- 2 handperen
- 2 appels
- 100 gram walnoten
- 200 gram boter
- 150 gram suiker
- 1,5 dl honing
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- kaneelpoeder
Bereiden
* vet de taartvorm in.
* schil de appels en perenen verdeel deze in vieren
* besprenkel het fruit met citroensap
* hak de walnoten grof
* klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel
* klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd
* spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door
* meng de helft van de walnoten door het beslag
schep het beslag in de vorm
* leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag
* strooi de rest van de noten erover
* verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten
*bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin
Materialen
taartvorm (24-26cm) mixer