Japans zalm pakketje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zalm moten/zalm filet
  • 1 bosje selderij
  • 1 bosje lente ui
  • 1 tl japanse kruiden (stegeman)
  • 40 ml japanse sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 stukje verse gember

Bereiden

was de zalm en dep hem droog met keukenpapier. leg de zalm in het midden van het papier.(ieder afzonderlijk op een stuk papier)srooi er de japanse kruiden over pel de gember en snij hem in dunne plakjes. leg deze verdeeld over de zalm stukken. was de lente ui en de selderij snij ze in stukjes,leg deze boven op de gember.giet er de japanse soja saus over heen . vouw het papier zo dat er geen vocht uit kan lopen. leg dit in het stoommandje. breng in een ruime pan water aan de kook zet hiet het mandje in deksel erop en stoom de zalm in 15 min gaar. strooi als het op het bord geserveerd is de sesamzaadjes erover

Materialen

stoommandje bak papier of aluminiumfolie

Bronvermelding