Stoofvlees met een Indisch tintje (lekker pittig)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 08-03-2010 | 178 keer bewaard

Ingrediënten

  • rundvlees

Bereiden

1 kg runderlappen in blokken 50 g boter 3 uien, fijngesneden 3 el ketjap manis 2 tl gemberpoeder 2 tl gemalen komijn 1 el bloem 7,5 dl vleesbouillon (van tablet) 2-3 el witte wijnazijn 2 blaadjes laurier 3 kruidnagels zout en peper maizena of aardappelmeel Boter verhitten en rundvlees onder regelmatig omscheppen rondom bruin bakken in ongeveer 8 minuten. Uien toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken. Ketjap, gemberpoder, komijn en bloem toevoegen en ongeveer 3 minuten meebakken. Bouillon verhitten en al roerend bij het vlees schenken. Azijn, laurier, kruidnagel, zout en peper toevoegen. Mengsel aan de kook brengen en afgedekt op zacht vuur 2 - 3 uur stoven. Laurier en kruidnagel verwijderen en stoofvlees op smaak brengen met zout en peper. Als stoofpotje te dun is, binden met maizena of aardappelmeel. Lekker met gekookte aardappelen.

Bronvermelding