Menu
Stoofvlees met een Indisch tintje (lekker pittig)
Ingrediënten
- rundvlees
Bereiden
1 kg runderlappen in blokken
50 g boter
3 uien, fijngesneden
3 el ketjap manis
2 tl gemberpoeder
2 tl gemalen komijn
1 el bloem
7,5 dl vleesbouillon (van tablet)
2-3 el witte wijnazijn
2 blaadjes laurier
3 kruidnagels
zout en peper
maizena of aardappelmeel
Boter verhitten en rundvlees onder regelmatig omscheppen rondom bruin bakken in ongeveer 8 minuten. Uien toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken. Ketjap, gemberpoder, komijn en bloem toevoegen en ongeveer 3 minuten meebakken.
Bouillon verhitten en al roerend bij het vlees schenken. Azijn, laurier, kruidnagel, zout en peper toevoegen. Mengsel aan de kook brengen en afgedekt op zacht vuur 2 - 3 uur stoven.
Laurier en kruidnagel verwijderen en stoofvlees op smaak brengen met zout en peper.
Als stoofpotje te dun is, binden met maizena of aardappelmeel. Lekker met gekookte aardappelen.