'Tilapiafilet' Super ovenschotel met tilapiafilet. Eindeloos lekker

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-05-2010 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • Eindeloos lekker en heel gezond visgerecht.

Bereiden

Ingrediënten 500 gr. tilapiafilet; 125 gr. roomkaas met kruiden; 900 gr. verse aardappel puree; geraspte oude kaas( +/- 100-150 gr) ; 700 gr. gesneden prei; vers gemalen peper en zout; 3 eetlepels roomboter; olijfolie; 125 ml kookroom; 1 rode paprika; 1 eetlepel dijon mosterd; melk voor de aard. puree --------------------------------- Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 graden C. Maak een lekkere smeuige aardappelpuree en zet tot gebruik in de koelkast Bereidingswijze Bestrooi de vis met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de vis in 5 minuten aan beide kanten. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Verwarm wat olijfolie in een wok en roerbak in 5 minuten de prei en de paprika. Meng de roomkaas met de kookroom. Vet een ovenschaal in. Leg de vis op de bodem, schenk er het room mengsel over. Verdeel er vervolgens de prei over. Meng de mosterd door de aardappelpuree en schep de puree op de prei. Bestrooi de puree met de geraspte kaas en zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten en bruin gekleurd is.

Materialen

Koekenpan; Wok; flinke ovenschaal

Bronvermelding