Chocoladekoekjes met gedroogd rood fruit

Anders, Hapje, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 25-10-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 90 gr boter (op kamer temp.)
  • 60 gr fijne tafelsuiker
  • 60 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 st ei
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr echte cacaopoeder
  • 30 gr gehakte extra pure chocolade
  • 50 gr gedroogd rood fruit (AH)
  • 1 snufje zout

Bereiden

Doe de twee soorten suiker en de boter in een mengkom, klop alles glad en romig. Voeg het ei toe en meng goed. Meng de cacao, zout en het bakmeel en voeg dit toe aan het botermengsel, zorg dat dit goed opgenomen wordt. Meng als laatst het fruit en de gehakte chocolade door het deeg. Maak van het deeg balletjes, zo groot als een walnoot leg ze met wat tussen ruimte op de bakplaat, zodat ze nog wat uit kunnen zetten. Bak de koekjes +/- 15 min, laat ze even rusten en iets steviger worden voor je ze verhuisd naar het rooster om ze zo verder af te laten koelen.

Materialen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Twee grote bakplaten bekleed met bakpapier of licht in gevet. Mengkom, mixer of een pollepel. Taartrooster om de koekjes af te laten koelen en een paletmes om de koekjes veilig over te brengen van de bakplaat naar je afkoelrooster.

Bronvermelding