Gehaktballetjes en ei in de Tajine

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 22-10-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g gehakt naar keuze
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el (verse) fijngehakte koriander
  • 2 el (verse) fijngehakte peterselie
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren

Bereiden

Kneed het gehakt met de ui, de helft van de koriander, peterselie, peper, het paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook, het kaneelpoeder en het zout. Zet de tajineschaal op laag vuur en verwarm de olie. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van de koriander, peterselie, peper, het paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook, het kaneelpoeder en het zout toe en zet het deksel op de tajine. Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken. Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt. Schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur 30 minuten gaar worden. Maar vier plaatsen tussen de balletjes vrij en breek hierboven de eieren. Zet het deksel weer op de tajine. Na 5-7 minuten zijn de eieren gestold maar is de dooier nog vloeibaar. Serveer direct. Eventueel nog wat koriander strooien.

Materialen

Tajine

Bronvermelding