Mihoen met biologische kippendijen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr fijne rijstmie
  • 350 gr kippendijen
  • 2 theel. zout
  • 1/2 theel. versgemalen witte peper
  • 3 theel. maïzena
  • 1 st ei wit
  • 1.5 dl arachideolie of rijstolie om de kip te bakken
  • 3 eetl. arachideolie, om de bumbus (kruiden) te fruiten
  • 2 st witte biologische uien
  • 1 centimeter verse laoswortel
  • 1 centimeter verse gemberwortel
  • 3 tenen knoflook
  • 1 schaaltje sugar snaps
  • 220 gr winterwortel (liefst biologische)
  • 1 st spitskool (of 1 zakje voorgesneden)
  • 3 eetl. shaoxing-rijstwijn of droge sherry
  • 5 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 3 eetl. ketjap manis (van ABC deze is mooi dik)
  • 4 st lente ui

Bereiden

Snij de kip in reepjes meng het zout, peper en de maïzena door de kip meng het eiwit door het kip mengsel, zet afgedekt weg in de koelkast minimaal 20 min. Breng in een ruime pan water aan de kook en bereidt de mie volgens bereidingwijze. Snij onder tussen de sugar snaps in dunne schuine reepjes, snij de spitskool in dunne reepjes en de wortels moeten ook in fijne reepjes gesneden worden. Snipper de uien, schil en hak de laos, knoflook en de gember zeer fijn. Laat de wadjan heel heet worden en doe de olie in de wadjan laat deze heel heet worden, doe de kip in de wadjan goed roeren anders plakt hij vast aan de pan, zet het vuur lager en bak de kip gaar. Haal de kip uit de wadjan en laat hem uit lekken en een vergiet. Veeg de wadjan schoon met keukenpapier. Maak de wadjan weer goed heet en doe de olie in de wadjan fruit/bak de ui, knoflook, laos en gember als ze gaan ruiken voeg je de wortel en sugar snaps toe even mee bakken dan gaat de kool erbij zorg dat de groente beet houdt. Rijstwijn, oestersaus en licht sojasaus toevoegen. Mie erbij en goed roeren op smaak brengen met ketjap manis, als laatst gaat de kip er door, laat het onder omscheppen warm worden. Garneer met de lente ui. selamat makan of eet smakelijk!

Materialen

wadjan/wok met bolle bodem als je een platte bodem gebruikt dan moet je iets meer olie gebruiken voor het bakken en wordt het gerecht dus vetter, snijplank, koksmes of chinese keukenbijl (ik snij alles met een chinese keukenbijl), ruime pan om water in te koken voor de mie.

Bronvermelding