Alaska Pollakfilet met prei en Hoegaarden

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-10-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5x100 gr alaska visfilet iglo
  • 1 kg prei
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 1 takje dille
  • nootmuskaat,mosterd,broodkruim
  • 1/3 l room
  • 2 dl visfumet
  • 1 flesje hoegaarden
  • 50 gr solo
  • 50 gr roux

Bereiden

Bereid de saus: laat de visfumet en het bier inkoken en voeg de room toe. Meng de roux bij de ingekookte fumet en voeg nog peper, zout en Solo toe. Verwarm de oven op 180°C. Kruid de vis, wrijf in met mosterd en bestrooi met broodkruim. Schik dit geheel in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Plaats in de oven gedurende 12 minuten. Snij de prei fijn en stoof aan in Solo. Schik de prei op het midden van het bord. Leg de prei op de vis en giet de saus er rond. Garneer de vis met de blokjes tomaat en een takje dille.

Bronvermelding