Bacon-preitaart met kaas

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter (of 2 el. olijfolie)
  • 500 gram prei, in smalle ringen
  • 125 ml demi crème fraîche
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 100 gram bacon, in plakjes
  • 8 plakken filodeeg van 24x24 cm, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiden

Voorbereiden Verwarmde oven voor op 200 gr C. Verhit de boter of olie en bak hierin op een hoge stand de prei 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is. Schep peper, zout en korriepoeder erdoor. Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan. Bereiden Snijd ca. 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze overlappendnaast elkaar over de bodem van de vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen. Schep het ei en de kaas door het preimengsel. Verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop. Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af. Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten lichtbruin.

Materialen

springvorm 24 cm doorsnee

Bronvermelding