Gerookte zalm met pasta

Pasta, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram paradelle of tagliatelle
  • 1 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 dl witte wijn
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 bakje verse roomkaas
  • 200 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bosje bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Breng een ruime pan met water, 1 eetlepel olijfolie en zout aan de kook en kook hierin de pasta gaar. Kook ondertussen de witte wijn in een sauspannetje tot de helft in. Voeg de crème fraîche en de roomkaas toe en laat het geheel 5 minuten op een matig vuur koken. Neem de pan van het vuur, roer de reepjes gerookte zalm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de saus met de pardelle en bestrooi het gerecht ten slotte met de kaas.

Bronvermelding