Sinaasappel-honing dressing

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel gehakte dille
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

Meng de sinaasappelsap en mosterd goed door elkaar, zodat de mosterd wordt opgenomen. Voeg de honing toe en roer net zo lang tot het één geheel vormt. Voeg de gesnipperde ui en dille toe en tenslotte druppelsgewijs de olijfolie. Maak af met wat peper en zout. Suggestie: Deze dressing kan ook warm worden gebruikt. Zeer geschikt bij: Stevige groene sla, verrijkt met zalmsnippers en pijnboompitten.

Bronvermelding