Sweet rice

Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 30 gram geraspte kokos
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 10 ml rozensiroop
  • 4 groene kardemompeulen
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 zakje vanillesuiker (eventueel om het zoeter te maken)

Bereiden

Was de rozijnen. Snij de abrikozen in kleine reepjes of stukjes. Kneus de kardemompeulen. Doe de rijst met de rozensiroop (en eventueel de vanillesuiker) in een pan en voeg water toe. Voeg ook de kardemompeulen toe en breng dit aan de kook. Voeg nu de rozijnen en de abrikozen toe. Laat dit 5 tot 10 minuten koken en voeg vervolgens de geraspte kokos toe en laat het koken tot de rijst gaar is. Giet de rijst af en roer er de halve theelepel kaneel doorheen. Je kunt ook een gedeelte van het amandelschaafsel er doorheen roeren. Schep het in een schaal en versier met het amandelschaafsel. Dit gerecht is vooral lekker bij nogal pittige curries als klein zoet bijgerechtje.

Materialen

Grote steelpan om de rijst in te koken.

Bronvermelding