Milde groente curry

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram peultjes
  • 100 gram wortelen (of winterpeen)
  • 1 blikje mais
  • 100 gram bloemkoolroosjes
  • 3 stevige aardappels (vastkokend)
  • 1 blik kokosmelk
  • 4 - 6 el Patak milde curry pasta
  • 1/2 blik ananas stukjes (eventueel)

Bereiden

Was de groentes en maak ze schoon. Snij alle groentes in ongeveer even grote stukken. Laat de ananas goed uitlekken. Verhit de olie in de wok en voeg hier de aardappelstukjes aan toe en bak deze ongeveer 3 mins tot ze beginnen te verkleuren. Voeg nu de currypasta toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens het blik kokosmelk toe en roer dit goed door. Voeg nu de wortelen en de bloemkool toe. Breng dit mengsel langzaam aan de kook en laat het 5 mins doorkoken. Voeg nu de peultjes en de mais toe en breng weer aan de kook. Laat alles doorkoken tot de groenten gaar zijn. Als je ananas erbij wilt doen, doe je dit tegelijk met de peultjes. Deze curry is redelijk mild en is een goede curry om mensen kennis te laten maken met indiase curries.

Materialen

Grote hapjespan of wok

Bronvermelding