Chocolade muffins met Wodka

Gebak, Hapje, 6 personen, Anders.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 15 gram cacao
  • 20 gram rozijnen
  • 50 gram boter
  • 50 gram basterd suiker
  • 45 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel wodka (ook te vervangen door een andere likeur)
  • 1 theelepel Koek kruiden
  • 1 snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven tot 150 graden. Wel de rozijnen in heet water tot gebruik. Voeg de cacao, bakmeel, basterd suiker en zout samen en mix het door elkaar. Smelt de boter en voeg deze al mixent bij het meel. Voeg de eetlepel wodka toe en mix tot een glad mengsel. Doe het ei erbij en mix nog 2 minuten. Giet de rozijnen af en knijp overig water eruit. Schep deze met een lepel door het beslag. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes en zet 20 minuten in de oven. De muffins zijn klaar wanneer je een sateprikker erin steekt en deze er schoon uitkomt. Voeg eventueel samen met de rozijnen nog noten en gedroogde kersen toe. Lekker met een laagje chocolade glazuur gemaakt van 5 gram cacao, 65 gram poedersuiker en 1 klein eiwit.

Materialen

Muffinvorm Eventueel papieren muffinvormpjes of bakpapier

Bronvermelding