Menu
Rodekoolschotel uit de oven met varkenshaas, bijzonder door de cranberry
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen, geschild in stukken
- boter
- 1 pot rode kool met cranberry (355 gr HAK)
- paneermeel
- 1 varkenshaas
- 2 bakjes kleine champignons
- 1 zak eikenbladsla melange (AH, 200 gr)
- 100 ml balsamicodressing (AH, fles 270 ml)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 gr C. Ovenschaat invetten met boter, of olie.
Maak van de aardappelen een lekkere aardappelpuree. (Koken in bouillonblokje, afgieten, klont (room)boter erbij en vervolgens smeuig maken met melk. Afmaken met peper uit molen en ev. nog extra zout.)
Intussen rode kool laten uitlekken in zeef en met bolle kant van lepel overtollig vocht eruit drukken.
Ovenschaal bedekken met laag rode kool. Aardappelpuree erover verdelen, bestrooien met paneermeel en enkele klontjes boter en in oven zetten. In 15 min. goudbruin laten worden.
Intussen boter in braadpan verhitten. Varkenshaas inwrijven met zout en peper en in 5-7 min. per kant bruin en gaar laten bakken. Champignons schoonvegen en laatste 3 min. meebakken. Varkenshaas even laten rusten en daarna in plakken snijden.
Eikenbladsla besprenkelen met dressing en serveren bij plakjes varkenshaas met champignons en rodekoolschotel.
Materialen
Ovenschaal ca. 25 x 15 cm.