Geslagen Kip: Kipfilet Gevuld met Pancetta

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 el crema van zongedrgoode tomaten (pot 140 gram AH)
  • 8 plakjes pancetta
  • 6 takjes verse oregano
  • 4 el olie

Bereiden

Spreid een flink vel plasticfolie uit op het aanrecht. Leg hierop de kipfilets met ca. 10 cm tussenruimte. Dek de kipfilets af met nog een vel plasticfolie. Sla met de onderkant van een koekenpan de kipfilets plat. Bestrijk één kant van de platgeslagen kipfilets met de crema en leg er 2 plakjes pancetta op. Knip de takjes oregano in stukjes en verdeel ze over de filets. Sla de filets dubbel en bestrooi ze met versgemalen peper & zout. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de filets in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe. Lekker met gegrilde groente en geroosterde aardappelen uit de oven.

Materialen

Slank: 375 kcal per persoon

Bronvermelding