'DE LEKKERSTE: Pad Thai'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram mihoen
  • 500 gram ongekookte reuzengarnaal, (diepvries)
  • 4 el ongezouten pinda's, fijngehakt
  • 3 el Thaise vissaus
  • 4 el tamarinde
  • 5 el rietsuiker
  • 4 el olie, zonnebloem of arachide
  • 2 tenen knoflook, zeer fijngesneden
  • 1 sjalotje. fijngesneden
  • 125 gram taugé
  • 1-2 rode pepers, in schuine ringen
  • 3 bosuitjes, in reepjes

Bereiden

Week de mihoen 4 - 5 minuten in heet water. Snijd de (ontdooide)garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaal (wrijf het er eventueel met een keukenpapiertje uit). Dep de garnalen goed droog. Hak de pinda's fijn (of maal ze even in een keukenmachine). Maak de Pad Thaisaus: Verhit de vissaus met de tamarinde en los hierin de suiker op, proef goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur (tamarinde) toe. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan de houd ze warm (afgedekt onder aluminiumfolie). Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin. Voeg de mihoen toe, schenk de Pad Thaisaus erbij en zorg dat de mihoen in beweging blijft om aanbakken te voorkomen. Roer op het laatst de taugé en de rode peper erdoor, verhit het nog even mee. Serveer de Pad Thai met de garnalen en bestrooi met de reepjes bosui en de pinda's.

Materialen

Grote wok (met anti aanbaklaag)

Bronvermelding