Sinterklaascake alla Daisy

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-11-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloem

Bereiden

200 gr bloem, 200 gr boter, 200 gr suiker, bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 1 tl speculaaskruiden, 1 tl koekkruiden, ? tl gemalen anijspoeder, een flinke kop schuddebuikjes (of kruidnootjes) doe de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, koekkruiden, anijspoeder en de suiker in de beslagkom en meng ze goed door elkaar. Doe de boter in stukjes erbij en de eieren en mix er met de mixer een glad beslag van. Doe nu de schuddebuikjes erbij en roer deze er voorzichtig doorheen met de houten lepel zodat ze niet stuk gaan. Doe het beslag nu in de broodbakmachine zonder kneedhaak en zet deze op de stand bake only voor een uur. Afbakken in de oven kan ook doe het beslag dan in een ingevet bakblik en bak hem op 160 graden in ongeveer een uur gaar en bruin.

Materialen

beslagkom, mixer, houten lepel, bakblik of broodbakmachine.

Bronvermelding