Quiche met brie en zongedroogde tomaatjes

Hartige taarten, Brunch, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 09-12-2004 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr brie
  • 8 stuks zongedroogde tomaatjes in olie
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gr gepelde pecannoten
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • 4 stuks eieren
  • 200 ml koffieroom of slagroom
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien verwarm de oven voor op 200 Snijd de brie in plakken. Dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes. Vet een quichevorm in (doorsnede 24 a 26 cm) met olie. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een rond. lap deeg, 3 cm groter dan de vorm. Bekleed de vorm met deeg, druk de rand goed aan. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Verdeel de brie, tomaatstukjes noten en bieslook over het deeg. Klop in een kom de eieren los met room, zout en peper. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk de rand met ei. Bak in midden oven 40 min. Kan koud of warm.

Bronvermelding