Aardappelsalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr hamreepjes
  • 400 gr aardappelen
  • 200 gr harcot verts
  • 3 bosuitjes
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 2 el halvolle mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze met een klein beetje zout zonder ze klein te snijden gaar. Blancheer de haricot verts beetgaar. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snijd ze in plakken. Neem een grote slakom en leg de plakjes hier in. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak de pijnboompitten in een eetlepel olijfolie. Giet de haricot verts af en vermeng ze met de aardappelen. Maak een dressing van de halvolle mayonaise, de yoghurt, uitgeperste knoflook en de peper.Vermeng de hamreepjes en alle ingrediënten en de dressing met elkaar. Deze salade kan lauw gegeten worden.

Bronvermelding