Biskuitrol

Gebak, Brunch, 12 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-11-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 eigeel
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 90 gram meel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 375 gram konfiture / jam
  • poedersuiker

Bereiden

Bakplaat invetten en met bakpapier beleggen. Het bakpapier aan de open kant van de bakplaat omhoog vouwen zodat er een rand ontstaat. Oven voorverwarmen op 200 graden ( hete lucht 180 graden) Eieren en eigeel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig mixen. Suiker met de vanille suiker mengen en in 1 minuut beetje bij beetje bij de eieren voegen, blijven roeren. Vervolgens nog 2 minuten mixen. Meel met bakpoeder mengen en kort op de laagste stand bij de eimassa mengen. Het deeg op de bakplaat strijken en in de oven zetten. Ongeveer 15 minuten bakken met boven,- en onderhitte. Meteen na het bakken de biskuitplaat met het bakpapier op het werkblad storten en af laten koelen. De konfiiture door een zeef halen. De afgekoelde biskuit van het werkblad nemen en het bakpapier voorzichtig verwijderen. De biskuit met de konfiture bestrijken en van de lange zijde oprollen. Koel wegzetten en voor het gebruik met poedersuiker bestrooien.

Materialen

Bakplaat en bakpapier

Bronvermelding