Spinazie-kaastaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 09-12-2004 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter in blokjes
  • 4 eieren
  • 1 grote uit gesnipperd
  • 750 gram verse spinazie, gewassen
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram belegen kaas geraspt
  • nootmuskaat

Bereiden

Bloem, boter en ei in keukenmachine tot deeg mengen. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap. Taartbodem ermee bedekken, overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Vorm in koelkast zetten. In wok 25 grm boter smelten en uit fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slingen. Spinazie in zeef uitlekken, met bolle kant van lepel overtollig vocht eruit drukken. In kom ricotta losroeren met 3 eieren en geraspte kaas. Spinazie erdoor scheppen en geheel pittig op smaak brengen met zout, peper en noot. Spinzaievulling in taartvorm scheppen. In midden van oven goudbruin bakken (30-35 min.)

Materialen

lage taartvorm (doorsnede 26 cm) ingevet eventueel keukenmachine

Bronvermelding