Aardappelsalade Sonja

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 2 geraspte zure appels
  • 6 el Yofresh (magere yogurtdressing)
  • 300 gram achterham (in dikke plakken)
  • 1 blik fijne doperwtjes
  • scheutje azijn
  • scheutje appelsap
  • Aromat
  • Voor de garnering:
  • tomaten
  • augurken
  • hardgekookte eieren

Bereiden

Schil en kook de aardappels, laat ze afkoelen en snijd in blokjes. Voeg de doperwtjes, de in blokjes gesneden ham, de gesnipperde ui, de grof geraspte appel, een scheutje azijn, de yofresh, peper en een scheutje appelsap toe. Het geheel voorzichtig door elkaar scheppen. Doe het geheel over in een grote schaal. Garneer de salade met schijfjes hardgekookt ei, plakjes tomaat en augurk. Laat de salade eventueel nog enige tijd in de koelkast koud worden. Dit is een lekker recept voor bij de barbecue.

Bronvermelding