Crispy Appelmuffins

Gebak, Ontbijt, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2005 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 gram fijne suiker
  • 120 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter + voor invetten
  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 kleine appels (elstar bijvoorbeeld)
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 0,5 theelepel koekkruiden

Bereiden

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Zet alle ingredienten klaar en verwarm de oven voor op 200C Vet 6 holtes van het muffinblik in of vul het met papieren vormpjes. Sla het ei los met de garde en meng het met de suiker, melk en gesmolten boter. Zeef de bloem, bakpoeder boven de schaal en voeg ook het zout en de theelepel koekkruiden toe. Niet te veel roeren, en mag nog iets klonteren. Voeg de stukjes appel toe. Licht roeren totdat de appel voldoende verdeeld is. Verdeel de mix over de 6 holtes in het blik (tot de rand). Vermeng de basterdsuiker met de koekkruiden en verdeel dit over de ongebakken muffins. Plaats het in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten gaar. Soms hebben ze nog iets langer nodig om mooi te kleuren.

Materialen

Muffinblik met grote holtes (enkel 6 holtes vullen) Mengkom, garde en opscheplepel

Bronvermelding