Menu
Witte bonensalade met gegrilde tonijn
Ingrediënten
- 4 tonijnfilets (uit de diepvries, ontdooid)
- 1 rood uitje, dunne ringetjes
- 1 tomaat, zonder vel en zaad
- 1 kleine rode paprika, reepjes
- 1 pot witte bonen, zonder saus
- 2 teentjes knoflook, fijngewreven
- 2 theelepel gehakte tijm
- 1,5 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
- 2 theelepels honing
- olijfolie voor grillpan
- zwarte peper
- 100 gram veldsla
- 2 theelepels geraspte citroenschil
Bereiden
leg de ontdooide tonijnfilets op een schaal en bestrooi ze aan weerszijdens met versgemalen zwarte peper. Zet het met cellofaan bedekt in de koelkast.
Snij alle groente fijn en maak de sla schoon. Spoel de witte bonen onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Meng de tomaat, rode ui, paprika, witte bonen, knoflook en tijm in een kom.
Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden.
Breng de citroensap, olie en honing in een steelpan kort aan de kook totdat de honing is opgelost. Neem de pan van het vuur.
Bestrijk de grillpan met olie en schroei de tonijnfillets 1 minuut per kant dicht. Laat ze even rusten.
Vermeng 3/4 deel van de warme dressing met de groentemix. Snij de tonijn in plakjes.
Verdeel de sla over de borden. Daarover de groentemix. Verdeel dan de plakjes tonijn over de 4 borden en giet de resterende dressing over de tonijn.
Geniet!
Materialen
grillpan