Bruine bonen met speklapjes

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter/blik bruine bonen
  • 500 gram speklapjes of hamlappen
  • 4 grote uien
  • 3 el margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl suiker
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 mp nootmuskaat
  • 2 tl sambal oelek
  • 1/2 fles tomatenketchup
  • zout
  • peper

Bereiden

uien pellen en snipperen vlees inwrijven met zout en peper en in stukjes snijden in braadpan margarine verhitten en vlees in 10-30 min. (afh. van vleessoort) goudbruin bakken en uien de laatste 5 min. meebakken intussen oven voorverwarmen op 200 C of gasstand 4-5 knoflook pellen en boven pan uitpersen bruine bonen en laurierblaadjes door mengsel scheppen op smaak maken met peper - suiker - kruidnagelpoeder - nootmuskaat -sambal en tomatenketchup overdoen in ovenschaal heet water toevoegen tot alles net onder staat in oven in 30 min. heet laten worden opdienen met stokbrood en/of frisse salade

Bronvermelding