Menu
Bruine bonen met speklapjes
Ingrediënten
- 1 liter/blik bruine bonen
- 500 gram speklapjes of hamlappen
- 4 grote uien
- 3 el margarine
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl suiker
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 mp nootmuskaat
- 2 tl sambal oelek
- 1/2 fles tomatenketchup
- zout
- peper
Bereiden
uien pellen en snipperen
vlees inwrijven met zout en peper en in stukjes snijden
in braadpan margarine verhitten en vlees in 10-30 min. (afh. van vleessoort) goudbruin bakken en uien de laatste 5 min. meebakken
intussen oven voorverwarmen op 200 C of gasstand 4-5
knoflook pellen en boven pan uitpersen
bruine bonen en laurierblaadjes door mengsel scheppen
op smaak maken met peper - suiker - kruidnagelpoeder - nootmuskaat -sambal en tomatenketchup
overdoen in ovenschaal
heet water toevoegen tot alles net onder staat
in oven in 30 min. heet laten worden
opdienen met stokbrood en/of frisse salade