New York Cheesecake

Gebak, Buffet, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-11-2005 | 56 keer bewaard

Ingrediënten

  • 85 gram boter + extra voor blik
  • 10 digestive biscuits, verkruimeld
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram philadelphia creamcheese
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 1,5 theelepel vanilleextract
  • fijne schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 grote eieren + 1 extra dooier
  • 125 ml sour cream

Bereiden

Je denkt waar begin ik aan. Maar geloof me; het wordt geweldig! Zorg er wel voor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn en van te voren klaar staan. Maak hem een dag van te voren ivm koelen. Plaats het ovenrek in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Smelt de boter en voeg de biscuitkruimels en eetlepel basterdsuiker toe. Goed mengen. Verdeel de mix over de bodem van het bakblik. Goed aandrukken en 10 minuten in de oven bakken. Laten afkoelen terwijl de vulling gemaakt wordt. Voor de vulling: Verwarm de oven voor op 240C. Pak een grote kom en mix de creamcheese luchtig voor 2 minuten op medium snelheid. Niet te enthousiast mixen anders breekt de taart in de oven. Zet de mixer na 2 minuten op lage snelheid en voeg geleidelijk de suiker, bloem en een snufje zout toe. Mix langzaam de vanilleextract, citroenschil, citroensap er door. Daarna de eieren en extra dooier er een voor een door. Als laatste de sour cream. Zorg ervoor dat de mix geen klonten heeft, maar Niet te veel mixen. Vet de zijkant van het bakblik in. Giet de mix in het blik en plaats het voorzichtig in het midden van de oven op een rek. Bak 10 minuten op 240C. Verlaag dan de temperatuur naar 110C en bak het voor 25 minuten. Als de mix 25 op 110C in de oven heeft gestaan en het is nog Echt te vloeibaar, laat de oven dan nog 5 minuten of iets langer aan. Het gaat om het gevoel. Doe de oven uit en laat het blik 2 uur staan in de dichte afkoelende oven. Daarna minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast. Ga met een mes tussen het blik en de taart. Maak daarna de springvorm los.

Materialen

23 cm springvorm (die niet lekt) bakpapier handmixer

Bronvermelding