Kipkerrie

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-03-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • 250 g kipfilet in blokjes
  • zout en peper
  • 20 g boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 pakje Monchou
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 3 bosuitjes

Bereiden

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de boter in een pan eb roerbak de kipfilet 1 min. Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog 1 min. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze kort mee. Snijd de Monchou in blokjes en voeg die toe aan de kipfilet en bosui. Blijf roeren tot de Monchou gaat smelten. Voeg de kippenbouillon en suiker toe. Roer tot een gladde saus ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe. Warm de saus nog even door, de saus blijft redelijk vloeibaar. Serveer de saus samen met de rijst.

Bronvermelding