Gebraden kip met sinaasappels en kruiden

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 570 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 hele kip van 1,5 kilo
  • 4 sinaasappels
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 takjes rozemarijn
  • 3 a 4 laurierblaadjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 60 gr ongezouten boter

Bereiden

- Spoel de kip vanbinnen en vanbuiten af met koud water, dep droog met keukenpapier. - Pers de sinaasappels uit. Snijd de uitgeperste sinaasappels in vieren en doe de stukken, samen met het sap, de kip, knoflook en kruiden in een grote kom. Dek af en laat 6-8 uur in de koelkast marineren, keer de kip af en toe. - Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem de kip uit de kom, bewaar de marinade - Vul de kip met 2 sinaasappelpartenen een takje rozemarijn en bind de poten vast met keukentouw. Breng op smaak met zout en peper. - Leg de kip in een braadslede met de rest van de sinaasappelparten en de bewaarde marinade. Braad 1,5 uur in de oven, bedruip de kip af en toe met het braadvocht, totdat hij goudbruinis en er helder vocht uit komt, als een vleespen in het dikste deel van de dij wordt gestoken. - Leg de kip op een serveerschaal en dek losjes af om hem warm te houden. Schep het overtollige vet van de braadvocht in de braadslede en zet de braadslede op middelhoog vuur. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg, onder voortdurend kloppen, in drie delende boter toe tot alles goed is gemengd. Breng op smaak met zout en peper. - Snijd de kip in delen en serveer met de sinaasappelsaus

Materialen

braadslede, ingevet

Bronvermelding