Bitterkoekjes Tiramisu

Anders, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 14-11-2005 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram bitterkoekjes
  • 2 dl Amaretto
  • 8 halve perziken uit blik
  • 1/4 liter slagroom
  • 125 gram wittte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 500 gram mascarpone
  • 20 gram amandeltjes snippers
  • chocoladerasp
  • poedersuiker

Bereiden

Leg de bitterkoekjes onderin een schaal. 1 1/2 dl amaretto eover gieten. Verdeel de perzikschijfjes erover. Klop de slagroom stijf met de rest van de amaretto en de suiker. Vermeng de mascarpone met 1/2 tl.kaneel en vanillesuiker. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone en verdeel dit over de perziken. Rooster de amandeltjes in een droge koekenpan. Bestrooi de tiramisu met amandeltjes en chocoladerasp. Laat het 4 uur opstijven in de koelkast.

Bronvermelding