Menu
'Australische Meat pie', verz. door Arie
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg ontdooid ........
Bereiden
Ronde oven vaste vorm van ongeveer 20 cm diameter.
1 vel bladerdeeg ontdooid*
1 ui gesnipperd
klein teentje knoflook naar smaak
klein blikje tomatenpuree
200 g maïs uit een blikje
6 stuks champignons gesneden
500 g gehakt
1 eet kerriepoeder
peper en zout
twee eetl jus poeder
250 ml water
scheutje olie
1 ei
-
Zet de oven aan op 200 graden
Doe de olie in een pan en fruit de ui, champignons en knoflook. Bak nu het gehakt mee tot dit rul is.
Kerrie, tomatenpuree, juspoeder en water toevoegen.
De maïs uitgelekt toevoegen en de saus op smaak maken met peper en zout. Gehakt met saus in de vorm scheppen.
-
Vel bladerdeeg voorzichtig uit rollen met een deegroller en over de vorm leggen.
Plak de zijkanten rondom vast door het deeg tegen de buitenkant van de vorm te drukken. Snijd een teveel aan deeg weg.
-
Met deze afsnijdsels kan je je pie als je zin hebt decoreren.
Steek een bloemetje of hartje uit het deeg en plak deze op je pie. Door een klein gaatje in het midden te maken voorkom je dat het deeg klef wordt omdat stoom tijdens het bakken onder het deeg uit kan ontsnappen.
Bestrijk het deeg met een beetje geklutst ei en bestrooi dit met een beetje zout.
-
Ze je pie in de oven en bak hem ongeveer 25 minuten (hangt van de oven af) tot het deeg mooi bruin en gaar is.
-
Eet je de pie als onderdeel van de warme maaltijd, serveer er dan aardappelpuree of gebakken aardappeltjes bij en een beetje groente naar keuze (worteltjes of pompoen is in Australië de gewoonte).
-
1 vel bladerdeeg ontdooid*????? Ria
Materialen
In Australië is de pie een veel voorkomende en smakelijke hap. Je eet ze als lunchgerecht, uit het vuistje met een pak iced coffee. Maar een Pie is ook prima geschikt als component binnen de warme maaltijd. Je kan een pie maken met wat je maar net in huis hebt, bijvoorbeeld goulash, champignons of kip. Alles waar je een dikke ragoutachtige saus van kan maken is geschikt.