Menu
Ananas-kokoscake
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 500 gram rietsuiker fair trade
- 2 zakjes bakpoeder
- 2 stuks eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 500 ml 400 melk en 100 yoghurt
- 200 gram gemalen kokos
- 1 blik ananasschijven of 1 verse ananas
- 1 eetlepel custard
- 200 ml ananassap
- 1 stuk bakpapier
- 1 stuks bakplaat of 2 kleine platte vormen
Bereiden
Maak een glad beslag van bloem, bakpoeder, suiker, vanilesuiker, eieren en melk met yoghurt. Vet bakplaat of bakvormen in, gebruik naar wens bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm(en)
Strooi kokos er gelijkmatig over en zet in de circulatieoven 5 min. voorverwarmd op 150oC.Baktijd ca. 30 minuten. Het gebak moet veerkrachtig zijn en goudbruin. Intussen ananasschijven uit laten lekken en het sap binden met aangelengde custard. Het gebak uit de oven halen, de schijven erop leggen en het gebonden sap er overheen uitstrijken, af laten koelen, in porties snijden en serveren
Materialen
garde of keukenmachine, bakpapier, boterkwast en wat olie om bakplaat of 2 platte vormen van 20 bij 30 cm mee in te vetten. oven