'Hollandsche hachee uit grootmoeders tijd'+ Tips, verz. door Kas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-11-2019 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g doorregen runderlappen en ........

Bereiden

500 g doorregen runderlappen 500 g uien 80 g boter 50 g bloem peper, zout 3/4 l bouillon 2 blaadjes laurier 2 kruidnagels 5 geplette peperkorrels 2 eetl azijn 1 tl suiker - Het vlees in blokjes van 2x2 cm snijden en de uien in ringen snijden. In een pan de boter verhitten en het vlees hierin rondom bruin bakken. Het vlees uit de pan nemen en in dezelfde pan de uien ± 15 minuten smoren. Dan het vlees bij de uien doen, bloem erover strooien en nog ± 3 minuten bakken. - De bouillon, laurier, kruidnagels, peperkorrels, azijn en suiker toevoegen. Alles goed omroeren en met het deksel op de pan minstens 2 uur laten stoven. De blaadjes laurier en de kruidnagels verwijderen en de hachee op smaak brengen met zout en peper. - Tips: - Serveren met gekookte aardappelen. - Smoor voor een zuidelijke ondertoon een teentje knoflook mee. - Voor een licht zoete en iets meer gebonden hachee, een verkruimeld plakje ontbijt tegelijk met de bouillon toevoegen. - Voor een fruitige hachee, de bouillon vervangen door een flesje kriekenbier.

Bronvermelding