Menu
Pasta + truffelsaus
Ingrediënten
- 400 g bloem
- 4 eieren
Bereiden
400 g bloem
4 eieren
truffeltapenade
1½ dl room
olijfolie
zout
peper
1 truffel (vers of uit een potje)
Verse Pasta
Bereidingswijze
Meng de bloem met de eieren en een mespuntje zout en kneed dit tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is eventueel een beetje water toevoegen. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol de pasta uit en maak er dikke pastalinten van. Kook de pasta in ca 2 minuten in ruim water met zout. Giet de pasta af als deze 'al dente' is.
Maak intussen de saus. Fruit de truffeltapenade kort aan in een scheut olijfolie en blus dit af met de room. Laat de room inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper. Meng de saus door de gekookte pasta en breng op smaak met een scheutje olijfolie.
Serveer de pasta op borden en schaaf er nog wat plakjes truffel over.
Materialen
400 g bloem 4 eieren truffeltapenade 1½ dl room olijfolie zout peper 1 truffel (vers of uit een potje)