Pasta + truffelsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • • 4 eieren

Bereiden

• 400 g bloem • 4 eieren • truffeltapenade • 1½ dl room • olijfolie • zout • peper • 1 truffel (vers of uit een potje) Verse Pasta Bereidingswijze Meng de bloem met de eieren en een mespuntje zout en kneed dit tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is eventueel een beetje water toevoegen. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Rol de pasta uit en maak er dikke pastalinten van. Kook de pasta in ca 2 minuten in ruim water met zout. Giet de pasta af als deze 'al dente' is. Maak intussen de saus. Fruit de truffeltapenade kort aan in een scheut olijfolie en blus dit af met de room. Laat de room inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper. Meng de saus door de gekookte pasta en breng op smaak met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta op borden en schaaf er nog wat plakjes truffel over.

Materialen

• 400 g bloem • 4 eieren • truffeltapenade • 1½ dl room • olijfolie • zout • peper • 1 truffel (vers of uit een potje)

Bronvermelding