Menu
Semifreddo
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 600 g slagroom
- 1 citroen
- 300 g gemengd bosfruit( bramen, frambozen en aal
Bereiden
Bereidingswijze
Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker 'au bain marie' luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eidooiers. Snijd de helft van het rode fruit fijn en voeg dit toe. Voeg het eiwit in gedeeltes toe en meng het geheel voorzichtig. Leg in een cakeblik een stuk bakpapier, giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik in de vriezer, ca een halve dag, tot het geheel bevroren is.
Snijd de zijkanten los en stort de bevroren Semifreddo op een bord of schaal. Klop de overige slagroom met 20 g poedersuiker op. Spuit de slagroom bovenop de Semifreddo, garneer met het overige rode fruit en bestrooi met poedersuiker.
Bereidingstijd
ca 25 minuten + halve dag in de vriezer
Ingrediënten
Nagerecht voor 8 personen
4 eieren
200 g suiker
600 g slagroom
mespunt zout
1 citroen
300 g gemengd bosfruit( bramen, frambozen en aalbessen)
40 g poedersuiker
Materialen
4 eieren 200 g suiker 600 g slagroom mespunt zout 1 citroen 300 g gemengd bosfruit( bramen, frambozen en aalbessen) 40 g poedersuiker