'Chocolade-muffins' in 10 minuten in de oven

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • chocolade

Bereiden

Omschrijving Chocolade soufflé s ....bij de eerste hap vloeit vanuit het binnenste de hete chocolade als lava naar buiten. Ingrediënten Voor 4 personen. ( ) is voor pakweg 2 personen grote soufflé) 250 ( 125) gr. chocolade puur 70% 250 (125) gr. boter 4 eieren (2) 2 dooiers (1) 120 (60) gr suiker 40 (20) gr. bloem Voorbereiding Soufflé schaaltjes invetten met boter en bloem (schaaltjes uitkloppen) Oven op 180C Bereidingswijze Au bain marie de chocola en de boter smelten, met de mixer de eieren, de eierdooiers en de suiker kloppen tot het geheel wit en dik is. vermeng dit met de gesmolten chocola en de boter en voeg de bloem toe, alles flink door kloppen., vul ieder kommetje tot op een halve vinger van de rand na, plaats ze in een voorverwarmde oven 180C bak gedurende ongeveer 20 min. Laat ze dan 2 minuten afkoelen, voorzichtig omgekeerd uit de kommetjes laten glijden , voorzichtig omdraaien en direct heet opdienen. Erg machtig maar natuurlijk met bol ijs of toef slagroom heerlijk.

Materialen

Soufflé schaaltjes (4 kleine of 2 grotere) Tussen haakjes staat hoeveelheid voor 2 grotere schaaltjes

Bronvermelding