Menu
Aardappel -Knolselderijpuree
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappels geschild in blokjes
- 300 gram knolselderij geschild in blokjes
- 200 ml volle melk of 100ml volle melk en 100ml slagroom
- 10 gram boter
- vers gemalen muskaatnoot
- vers gemalen peper
- zeezout of grof zout uit de molen
Bereiden
BEREIDEN: Voldoende water(gezouten) aan de kook brengen ( niet te veel water, de aardappels en de selderij moeten net bedekt zijn)De knolselderij blokjes samen met de aardappelblokjes aan het kokende water toevoegen en in 20 -25 min gaar koken.De melk (of het melk-slagroommengsel) aan de kook brengen. De aardappels-selderij afgieten en fijn stampen en de boter toevoegen. Daarna net zoveel van de melk(slagroom) toevoegen tot de gewenste konsistentie is bereikt. Hierna op smaak brengen met nootmuskaat ,peper en zout. Heel lekker bij wildgerechten,met een rode bietensalade of rode kool.