Gebonden smaakvolle tomatencremesoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje tomatencremesoep van Honig
  • 5 a 6 Romatomaten of trostomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram halfomhalf gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomatenfrito
  • 1/2 flesje kookroom
  • vermicelli
  • Italiaanse kruiden (gedroogde uit potje)
  • tabasco
  • peper en zout
  • allesbinder
  • peterselie

Bereiden

Kook de tomaten heel kort, een minuutje ofzo, en laat ze dan schrikken onder de koude kraan. Je kan dan makkelijk de tomaten van de vellen ontdoen. Kruid het gehakt naar smaak en draai hier balletjes van. Snij de uien grof in stukken en pers het teentje knoflook hierboven uit. Olie of vloeibare margarine in grote pan verhitten. Fruit hier de uien en knoflook in. Daarna de ontvelde tomaten en een liter water toevoegen. Daarna het pakje tomatencremesoep en blikje tomatenpuree erbij. En nog een liter water. Breng het geheel aan de kook. Daarna even van het vuur af om met de staafmixer alles glad te mixen. Breng de gladde soep weer aan de kook. Voeg gehaktballetjes en vermicelli (naar smaak, vaak is twee handjes genoeg) bij. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden, peterselie en tabasco (heel voorzichtig met dit laatste, is erg heet, paar druppels is genoeg). Dan pakje Tomatensofrito erdoor. Wel proeven of het genoeg op smaak is! Daarna met allesbinder de soep binden en op het laatst de room erdoor roeren. Mag ook pas als de soep in de borden/kommen zit. Zet voor de gasten op tafel: peper, zout, de Italiaanse kruiden, tabasco, room en knapperbolletjes. Dan kunnen ze de soep zelf nog extra kruiden als ze dat willen. Lekker met afbakstokbrood en kruidenboter.

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding