'Zuurkool' Duiveltjesvlees met zuurkool, heerlijke recept

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 40 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • heerlijke recept

Bereiden

Ingrediënten 750 g hamlappen, in blokjes gesneden 500 g uien, in halve ringen gesneden 50 g boter 1 blikje tomatenpuree 2 eetl. paprikapoeder 1 theel. karwij zaadjes 3 teentjes knoflook zout en versgemalen peper 1 eetl. azijn 500 g zuurkool 2 zoetzure augurken, fijngehakt 1 eetl. kappertjes 200 g creme fraiche maizena of allesbinder Bereidingswijze Bak het vlees en de uien in een grote pan omscheppend in de boter tot ze beginnen te kleuren. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de karwij zaadjes, de uitgeperste knoflook en wat zout en peper toe en laat nog kort bakken. Voeg de azijn, 1/4 liter water en de zuurkool toe en laat met het deksel op de pan circa 40 minuten zachtjes stoven. Voeg de augurkjes en de kappertjes toe, roer er de creme fraiche door en bind het vocht met aangeroerde maizena of allesbinder. Geef er gekookte aardappelen, aardappelpuree of bruin brood bij.

Bronvermelding