'Bladerdeeg schoteltje', Deze doet het altijd erg goed wanneer wij eters hebben

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • makkelijk

Bereiden

Ingrediënten Olijfolie pond gehakt- pakje tomatensaus bakje champignons- twee preitjes- 1 courgette- pakje brie -zakje geraspte kaas- 3 tenen knoflook- pakje bladerdeeg- 1 ei- zout-peper- oregano- sambal ----------------------------- Voorbereiding Courgette, de champignons en de prei in stukjes snijden. De brie in plakken snijden. De wanden van een ovenschaal bedekken met de bladerdeeg en zo laten ontdooien. (niet de bodem!) Bereidingswijze Laat wat olijfolie heet worden in de pan.Bak het gehakt daarin rul en voeg er twee tenen knoflook en zout en peper aan toe. Als het gehakt bijna gaar is pakje tomatensaus toevoegen en op smaak brengen met oregano en sambal. Haal het gehakt uit de pan en doe weer wat olie in de pan. Bak hierin de prei eerst een tijdje met een teentje knoflook. Voeg dan de courgette toe en als laatste de champignons. Maak ook weer op smaak met wat zout, peper en oregano. Pak nu de ovenschaal en doe er een laagje van het gehaktmengsel in. Daaroverheen wat plakjes brie en geraspte kaas. Dan een laag van het groentemengsel en weer wat plakjes brie en geraspte kaas. Ga op deze manier door tot alle groenten, gehakt, brie en kaas zijn gebruikt. Vouw dan de bladerdeeg over de schotel heen en maak van de overgebleven plakjes het dakje. Zodanig dat de hele schotel afgedekt is.Maak wel een opening voor ontsnappen van damp. Klop dan het ei los en smeer daar het dak van de schotel mee in. Zet vervolgens de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak het in ong. 30 minuten mooi bruin. EET SMAKELIJK!! Serveertips Om het geheel een mooi feestelijk tintje te geven serveren met een tomatensalade met basilicum, mozzarella, uitje, zout, peper en olijfolie. En een ongesneden witbrood of stokbrood in grove stukken gesneden erbij.

Bronvermelding