Pittige zuurkoolschotel met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2004 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Zuurkool (evt. met kruiden)
  • 500 gram Rundergehakt
  • Tomatenketchup of Curry naar smaak
  • Kerriepoeder
  • 1 Fingesnippert Ui
  • Peper en zout
  • Sambal
  • Geraspte Kaas
  • 2 / 3 zakjes Instant Aardappelpuree (ovenschotel)

Bereiden

Ui pellen en fijnsnipperen. In een pan ui in een klontje boter zachtjes glazig bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Ondertussen de zuurkool in een pannetje zachtjes verwarmen. Wanneer het gehakt bruin is kerriepoeder, tomatenketchup of curry, peper, zout en sambal toevoegen. Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Oven (200 graden) of grill voorwarmen. In ovenschotel zuurkool scheppen, daarop de gehakt en als laatste de aardappelpuree erover verdelen. Voor de liefhebbers kan er evt. geraspte kaas over worden gedaan. Even laten gratineren onder de grill of verwarmen in de oven. Ideaal om van te voren klaar te maken.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding