Surinaamse Pindasoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr witte rijst
  • zout
  • 1 pakje kippensoep (1,5l)
  • 0,4 l melk
  • 350 gr kipfilet in reepjes
  • 1 blik mais
  • 1 prei in ringen
  • 150 gr pindakaas
  • 1 tl sambal oelek
  • 100 gr taugé
  • 1 el ketjap manis
  • 1 ui

Bereiden

Snipper de ui en bak deze in wat boter zachtjes tot ze bruin is. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Soeppoeder met 1,2 l water en melk aan de kook brengen. Kip, mais, prei, pindakaas en sambal toevoegen en met deksel schuin op de pan 10 min. zachtjes koken. Taugé en ketjap toevoegen en nog even doorwarmen. Schep de rijst in de borden en soep er over. Bestrooi met gebakken uitjes.

Bronvermelding