Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr stevige aardappels
  • 1 ltr melk
  • 4 dl dikke room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl geraspte nootmuskaat
  • 50 gr boter
  • zout en peper

Bereiden

Snijd de aardappels met behulp van een dunschiller en was ze. Snijd ze vervolgens in plakjes van 2 mm en doe ze in een pan. Voeg de koude mellk, peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Vlak voordat de melk overkookt, haal je de pan van het vuur en giet je de aardappels af. Halveer de knoflookteentjes en wrijf hier de overschaal mee in. Schep de aardappelschijfjes in de schaal en verdeel ze gelijk over de schaal. Voeg de nootmuskaat, peper en zout toe en giet de dikke room over de aardappels. Verdeel de boter in kleine stukjes over de aardappels, dit geeft een mooie bruine kleur. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het gerecht in 1 uur gaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie, indien het te snel bruin wordt. De aardappels hebben de tijd namelijkwel nodig.

Materialen

ovenschaal van 24 cm doorsnede en een oven

Bronvermelding