Garnalensoufflés

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 75 gram geraspte gruyère
  • 100 gram gepelde garnalen

Bereiden

Verwarm de oven op 175°C. Beboter 6 kleine soufflébakjes. Bestrijk de randen van beneden naar boven met boter, zo rijzen ze beter! Smelt de boter in een antiaanbakpan. Laat de boter 1 min bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer glad met een houten lepel. Voeg de melk toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Laat onder voortdurend roeren 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer er de eidooiers, gruyère en garnalen door. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het eiwit door het beslag. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel voorzichtig in de vormpjes en vul ze tot 3/4. Bak de soufflés 20 min. zonder de oven tussentijds te openen.

Bronvermelding