Yams

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg Zoete aardappelen
  • 1 kg Granny Smith appels
  • 1 zak Marshmellows
  • 1 kopje Kaneelcider of Appelwater
  • 1 el Bruine suiker
  • Boter of olie
  • Kaneel

Bereiden

Aardappelen goed afwassen en koken in de schil. Appels schillen en in blokjes snijden en koken maar niet tot moes. Vuurvaste schaal ruim invetten met boter of olie en de gare aardappelen schillen en in plakken of blokjes in de schaal doen. Wat kaneel en bruine suiker erop doen en dan de appels in een laag er boven op. Als laatste de marshmallows erop, zodat alles bedekt is en dat nog een keer herhalen. De bovenste laag marshmallows wat klontjes boter op doen en in de voorverwarmde oven doen. Ook de cider of appelwater er overheen doen en 1 uur in de oven bakken op ca. 200 graden.

Materialen

Vuurvaste schaal, oven (voorverwarmd op 200 graden)

Bronvermelding