Aardappeltortilla met prei

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 16-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 kleine aardappels (vastkokend), in plakken
  • 2 dunne preien, gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • paar champignons, in plakjes
  • wat verse tijm
  • 3 eieren
  • 4 ansjovisjes
  • peper, zout
  • (spaanse) paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiden

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de plakken aardappel even aan. Doe er de knoflook, prei en tijm bij. Laat even bakken. Doe er dan de champignons en wat peper, zout en evt. paprikapoeder bij. Laat ook dit een tijdje bakken tot de aardappel bijna gaar is. Kluts de eieren in een grote kom en doe er wat kleingesneden ansjovisjes bij. Meng er het aardappelmengsel door. Doe nog wat olijfolie in de pan en giet het eimengsel erbij. Bak de tortilla een tijdje met een deksel op de pan. Draai hem dan om met behulp van een bord of deksel en bak ook de andere kant kort. Hou je van een smeuiige tortilla, bak hem dan wat minder lang. Lekker met een salade van veldsla en tomaatjes.

Materialen

koekenpan, bord/deksel

Bronvermelding