Pandan cake

Gebak, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 24-11-2008 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 300 gr suiker
  • 8 middelgrote eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 eetl water
  • 2 theel bakpoeder (volle)
  • 3 eetl groene kleurstof
  • 3 eetl pandan essence
  • 1 mespunt zout
  • margarine (voor het invetten)

Bereiden

Klop de eieren gedurende minstens 3 minuten schuimig. Doe de suiker, de essence, het zout en de bakpoeder erbij en meng alles goed door elkaar, totdat de suiker opgelost is. Doe beetje bij de bloem erbij en klop tot er een luchtige massa ontstaat. Doe nu de kokosmelk, het water en de kleurstof erbij en klop alles weer door elkaar. Als de cake niet groen genoeg is, kun je nog een eetlepel kleurstof erbij doen. Verhit de oven op 180 graden. Vet een bakblik of ovenschaal in en giet vervolgens het beslag erin. Bak de cake in een uur gaar. De oven moet je tussentijds niet openen. Laat na het bakken de cake langzaam afkoelen in de warme oven.

Materialen

Ovenschaal of bakblik

Bronvermelding