Ananas tarte Tatin met peper

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 13-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bak vanille ijs

Bereiden

Verwarm de over voor op 200 graden. Verhit de boter op een niet te hoog vuur in een gietijzeren pan. Met een doornsee van 24 cm. Doe de suiker erbij en roer nog 3-4 minuten tot de karamel goudbruin is. Strooi de peperkorrels in de karamel en leg met een tang de ananasringen voorzichtig in de karamel – pas op, de suiker is erg heet. Toel het deeg uit tot een cirkel van een doorsnee van 28 cm. Leg het deeg over de pan en stop alles wat oversteekt in met een vork. De punten van het deeg hangen in de karamel. Zet de taart 25 minuten in de over tot het deeg gerezen is en mooi bruin is. Haal de taart uit de oven, laat hem 5 minuten staan, leg een groot bord over de pan en keer de taart op het bord. Snijd er punten van en serveer met ijs.

Materialen

50 gr boter 75g tafelsuiker 2 theelepels zwarte peperkorrels gekneusd 454 g ananasringen, blik, gehalveerd 375 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid Vanille-ijs of Baileys ijs

Bronvermelding