'Chocolade mon-chou-taart', een lekker romig taartje

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2010 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • Lekker bij de koffie

Bereiden

Ingrediënten 90 gram chocolade biscuitjes 50 gram gesmolten boter, 2 blaadjes gelatine, 75 ml warme chocolademelk (kan van een zakje hot chocolate mix) 50 gram suiker, 2 eetlepels chocolade likeur, 80 gram gesmolten chocolade, 100 gram monchou, 1 dl. chocoladevla, 125 ml slagroom --------------------------------- Voorbereiding Hak de biscuitjes fijn (kruimelig), Bereidingswijze Smelt 50 gram boter en voeg de biscuitjes toe, Meng dit door elkaar en doe het in de springvorm (met bolle kant van lepel aandrukken) Smelt de chocolade au bain marie Voeg gesmolten chocolade over de taartbodem en zet taartbodem in de koelkast. De gelatine in rum koud water laten weken. maak 75 ml chocolademelk van de hot chocolade mix. Voeg in de chocolademelk de uitgeknepen gelatine en roer goed. Voeg de chocolade likeur toe. De slagroom met helft van suiker lobbig kloppen met de mixer.. Monchou romig kloppen en de vla erbij schenken evenals de chocolademelk,. Slagroom bij monchou mengsel scheppen en goed doorroeren. Het mengsel op de taartbodem gieten en ca 3 uur laten opstijven in de koelkast Eventueel nog wat extra slagroom kloppen en als garnering op de taart met wat geschaafde chocolade (wordt taart wel zoet van) Springvorm verwijderen, en SMULLEN MAAR

Bronvermelding