Pasteitjes met kalfsragout en champignons

Anders, Brunch, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-01-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 gram kalfspoulet
  • 250 gram champignons
  • 5 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes selderij
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 3 druppels worcestersauce
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 1 kalfsschenkel
  • 2 liter water
  • 1 hand peterselie (fijngesneden)

Bereiden

Bouillon trekken van kalfspoulet, schenkel, kruidenbuiltje, 3 sjalotjes, teentje knoflook en selderij Vlees uit de pan halen en fijn snijden. Champignons met 2 sjalotjes licht bakken. In pan met dikke bodem boter laten smelten. ( niet bruin laten worden) Bloem erbij doen en 3 minuten laten garen ( niet bruin laten worden) Nu beetje voor beetje de bouillon erbij doen en klontjes wegroeren. Aan de kook brengen, bouillonblokje erbij doen en kruiden met peper, kerriepoeder, worcestersaus en theelepeltje mosterd, eventueel nog iets zout en maggi toevoegen. Vlees en gebakken champinons toevoegen. Als laatste peterselie doorroeren. Pasteibakjes 10 minuten in de oven voorverwarmen. Bakjes vullen met kalfsragout.

Bronvermelding